Touretappe 6: Kelderman komt dag 'redelijk goed door'

VEENENDAAL - Veenendaler Wilco Kelderman kwam donderdag tijdens de zesde etappe van de Tour de France als 141ste over de finish. Hij moest 3'06'' toegeven op winnaar Zdenek Stybar.
Kelderman, die maandag hard op zijn rug viel, is de dag redelijk doorgekomen. "De valpartij kort voor de finish heb ik niet gezien. Verder was het een rustige rit, dat mag ook weleens. Het is voor mij nu gewoon zaak heelhuids aan de finish te komen en zoveel mogelijk te herstellen. Dat is momenteel het enige doel."
Kelderman heeft, behalve op dag één in Utrecht, nog niet echt kunnen genieten van zijn Tourdebuut. Hij ging al een paar keer hard onderuit. "Het gaat niet zoals ik me had voorgesteld, maar dit hoort blijkbaar ook bij de Tour. Ik moet gewoon doorknokken. Ik ben de dag redelijk doorgekomen, dit had ik wel even nodig. Het ging al weer een stukje beter. Als het bergop gaat en er wordt aangezet, dan heb ik moeite om te volgen. Het is gewoon stijf. Als ik aanzet, voel ik steken. Het is niet ideaal, maar ik heb nog een paar dagen voor de ploegentijdrit."
Geletruidrager Tony Martin kwam vlak voor de finish ten val. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen en gaat niet meer van start. Christopher Froome neemt de gele trui over.
De Eritreeër Daniel Teklehaimanot, die als eerste van start ging bij de tijdrit in Utrecht, zat in een lange ontsnapping en nam zo de leiding in het bergklassement. Hij is Afrikaan in de Tour in de bolletjestrui fietsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.