Geldtekort voor VVA'71: toekomst eerste elftal aan zijden draadje

ACHTERBERG - VVA '71 kampt met grote financiële problemen. De Achterbergse hoofdklasser kan spelerssalarissen niet meer betalen en lijkt het eerste elftal te moeten terugtrekken.
De club kreeg onlangs naheffingsaanslagen uit 2009 en daaruit blijkt dat toen geen loonbelasting is betaald. Daardoor is er nu opeens een fiks tekort.
Het bestuur van VVA '71 onderzoekt momenteel samen met sponsoren of een doorstart op korte termijn mogelijk is. Binnen twee weken moet dat duidelijk zijn.

VOORTBESTAAN

Voorlopig staat alleen het voortbestaan van het eerste elftal op het spel. Het salaris van de eerste-elftalspelers wordt bekostigd door een stichting en die heeft nu de stekker eruit getrokken. De toekomst van de andere (jeugd)elftallen is niet in het geding, benadrukt vicevoorzitter en penningmeester Walther Veltman.

KATER

"De kater is groot", zegt Veltman. "Iedereen is teleurgesteld en verslagen. Er heerst op dit moment een verdrietige sfeer. Maar we willen er toch voor gaan om er in de toekomst een leuke club van te maken."
De spelers en de technische staf zijn dinsdagavond geïnformeerd. Donderdag is een extra bijeenkomst gepland voor leden die vragen kunnen stellen aan het bestuur.
Johan de Man is trainer van VVA '71. Vorig seizoen eindigde hij met zijn elftal op de vijfde plek in de Hoofdklasse A.

Vicevoorzitter Walther Veltman over de geldproblemen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.