Wilco Kelderman achteraan op Alpe d'Huez

VEENENDAAL - Veenendaler Wilco Kelderman is in de voorlaatste etappe van de Tour de France op de 84e plaats de finishlijn overgekomen van de etappe over de Alpe d'Huez. De Fransman Thibaut Pinot zegevierde op de berg die weer volgelopen was met heel veel Nederlandse wielerfans.
Het is vrijwel zeker dat Chris Froome zondag voor de tweede maal in zijn loopbaan wordt gehuldigd als winnaar van de Tour de France. De Brit van Team Sky weerstond zaterdag in de voorlaatste rit naar Alpe d'Huez de aanval van naaste belager Nairo Quintana.
Robert Gesink behield op de voorlaatste dag van de Tour de France zijn zesde plaats in het klassement, maar had ervoor moeten knokken. "Ik ben superblij dat het erop zit", zei de kopman van LottoNL-Jumbo die in een groep met Bauke Mollema op drieëneenhalve minuut achter ritwinnaar Pinot bovenkwam.
De laatste rit zondag telt 109 kilometer. De rit begint in Sèvres, na 41 kilometer volgt de eerste finishpassage waarna tien rondjes worden gereden die traditioneel uitmonden in een massasprint.
Voor de ritwinst zijn nog tal van sprinters aanwezig. De Brit Mark Cavendish, die er al vier keer zegevierde en de Duitser André Greipel zijn op voorhand de favorieten. Greipel won deze Tour al drie ritten. Ook zijn landgenoot John Degenkolb en de Slowaak Peter Sagan, al zeker van winst in het puntenklassement, azen op een mooie afsluiting. De slotrit begint in de namiddag terwijl de finish wordt verwacht rond 19.10 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.