KNVB niet blij met aanwezigheid Bunniksiders bij wedstrijd Ajax

UTRECHT - De KNVB vindt het geen goed plan dat FC Utrecht de harde kern toch toelaat in stadion Galgenwaard voor de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax, eind dit jaar. Dat laat de bond weten aan RTV Utrecht.
De KNVB had geëist dat de tribune van de harde kern, de zogenoemde Bunnikside, leeg moet zijn tijdens die wedstrijd. Aanleiding waren de antisemitische liederen die de harde kern van FC Utrecht had laten horen bij de vorige thuiswedstrijd in april.
FC Utrecht lijkt de straf nu te omzeilen door de harde kern op de andere tribunes toe te laten. Volgens de KNVB geeft de club met het leeglaten van de Bunnikside officieel gehoor aan de straf, maar is het niet de bedoeling dat de supporters hun straf ontlopen.

BOETE

De KNVB legde Utrechtse fans eerder een boete op van 10.000 euro vanwege kwetsende spreekkoren. De bond oordeelde dat de Bunnikside tijdens de volgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest zijn. FC Utrecht ging tegen die uitspraak in hoger beroep.
De Bunnikside-leden worden, als FC Utrecht het beroep verliest, in andere (gezins)vakken neergezet. De daders van de racistische spreekkoren op 5 april werden nooit door politie of justitie geïdentificeerd.
De KNVB laat weten met FC Utrecht in gesprek te gaan.

De KNVB over aanwezigheid Bunniksiders bij wedstrijd Ajax
Bunniksiders toch bij wedstrijd tegen Ajax

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.