Politie legt werk neer tijdens start voetbalseizoen

UTRECHT - De politie legt tijdens de start van de Eredivisie het werk neer. Ze zetten daarmee hun eisen voor een betere cao kracht bij. Uitzondering zijn de wedstrijden in Rotterdam. Daardoor zullen er wel agenten zijn bij de wedstrijd Feyenoord-FC Utrecht op zaterdag 8 augustus.
De politiebonden zijn het niet eens met laatste loonvoorstel van het kabinet. Het kabinet bood een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.
"We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zon mager aanbod het bos in laten sturen", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP uit Leusden. Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.

TOURSTART

Rotterdam wordt ontzien, omdat daar al acties zijn geweest in het weekend van de Tour de France begin deze maand. "Daarnaast heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam meermalen het belang van een goede cao voor politiemensen benadrukt in zowel de media als op bestuurlijk niveau", aldus van de Kamp.
Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om af te wegen of het verantwoord is om een wedstrijd toch door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.
Voetbalbond KNVB betreurt het dat de nationale competitie opnieuw doelwit is van politieacties. "Dit is de derde keer in drie maanden dat het voetbal betrokken wordt bij dit conflict", zei een teleurgestelde woordvoerder van de KNVB. "Het spreekt voor zich dat we dat liever anders hadden gehad. Bovendien wordt de sport nu echt in het hart getroffen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.