'Afellay is goede aanwinst voor Stoke'

UTRECHT - Ibrahim Afellay is een geweldige aanwinst voor Stoke City. Dat zei middenvelder Charlie Adam van de Engelse Premier Leagueclub dinsdag tegen Britse media. Utrechter Afellay stapte afgelopen zomer van Olympiakos Pireaus, dat hem huurde van Barcelona, over naar de ploeg die de afgelopen twee seizoenen negende werd in de Engelse competitie.
"Je kan duidelijk zien wat hij allemaal kan. Je speelt niet voor Barcelona als je een slechte voetballer bent", zegt Adam. "Hij is nu nog maar een paar weken bij de club en heeft weinig voorbereiding gehad. Maar als hij eenmaal op stoom is en als iedereen elkaar kent bij de selectie, zijn we een geducht team dit jaar."
Bij Stoke heeft Afellay gezelschap van Marco van Ginkel en voormalig FC Utrechtspeler Erik Pieters, die al in Engeland speelde. Met die drie Nederlanders mikt Stoke op plaatsing voor Europees voetbal. "Maar dat zou een enorme prestatie zijn", zei Charlie Adam. Ondanks de ambities kende Stoke geen lekkere start van de competitie. In eigen huis verloor de ploeg zondag met 0-1 van Liverpool.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.