Gelijkspel voor FC Utrecht tegen Heerenveen

UTRECHT - FC Utecht heeft het eerste thuisduel van het seizoen gelijkgespeeld tegen Heerenveen. De Utrechtse ploeg had enigszins last van plankenkoorts en moest het spel in de beginfase aan Heerenveen laten. Na 25 minuten kregen de Domstedelingen meer grip op de wedstrijd. Nog voor rust kwam FC Utrecht op 1-0 uit een strafschop die de ploeg kreeg toegewezen na een handsbal in het strafschop gebied van Heerenveenverdediger Lucas Bijker. Sébastien Haller benutte de penalty en schoot zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.
In de tweede helft speelde FC Utrecht behoudend, maar de ploeg kreeg nog enkele grote kansen die niet werden benut. In de 81e minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Luciano Slagveer kreeg een voorzet van de linkerkant en schoot deze achter doelman Robbin Ruiter.
Lichtpuntje aan de kant van de Utrechters was het officiele debuut van Rico Strieder. Hij viel in de 80e minuut in voor Ramselaar
FC Utrecht heeft na twee wedstrijden slechts één punt en staat 11e.