KNVB en FC Utrecht om de tafel over spreekkoren

UTRECHT - FC Utrecht praat dinsdagavond achter gesloten deuren met de KNVB over de supporters die in het voorjaar kwetsende liedjes zongen tijdens de voetbalwedstrijd tegen Ajax.
Tijdens de wedstrijd op 5 april zongen de Utrechtse fans antisemitische teksten. Naar aanleiding daarvan legde de voetbalbond de Utrechtse voetbalclub een boete op van 10.000 euro. De bond oordeelde dat de Bunnikside tijdens de volgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest zijn. FC Utrecht ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

BUNNIKSIDE

Later maakte FC Utrecht bekend dat de fans van de harde kern toch aanwezig mogen zijn bij de volgende wedstrijd. Als FC Utrecht het beroep verliest, worden de Bunnikside-leden alsnog in andere vakken in stadion Galgenwaard neergezet. De KNVB liet daarop weten dit geen goed plan te vinden. Volgens de bond is het niet de bedoeling dat supporters hun straf ontlopen.
De daders van de racistische spreekkoren op 5 april werden nooit door politie en justitie geïdentificeerd. Daarom werden er geen individuele straffen uitgedeeld, maar ontving de club een geldboete.

STRAFFEN

"Uiteindelijk willen we naar een persoonsgerichte aanpak, zodat je daadwerkelijk de rotte appels eruit kunt plukken", zei een woordvoerder van de KNVB. "Maar je hebt nu eenmaal te maken met stadions waar zo'n 30.000 mensen in zitten. We hebben niet de mogelijkheid om die ene specifieke persoon eruit te plukken, waardoor we dus op dit soort straffen uitkomen."
De KNVB beslist over een paar weken of de straf definitief is.

KNVB en FC Utrecht om de tafel over spreekkoren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.