Zilver Dafne Schippers op de 100 meter

UTRECHT - Dafne Schippers is in Peking tweede geworden op de 100 meter. De Utrechtse atlete verraste in de finale bijna alle andere favorieten. Schippers verbeterde in de finale haar eigen Nederlandse record, dat ze in de halve finale op 10'83" had gezet, naar 10'81". De Jamaicaanse Shelley-Ann Fraser pakte het goud in 10'76".
"Ik heb de goede keuze gemaakt, door te switchen van de meerkamp naar de 100 meter", zei een dolgelukkige Schippers na afloop. "Ik besef nu nog niet dat ik dit gepresteerd heb. Ik wist dat dit mogelijk was, in dit veld, onder deze omstandigheden", vervolgde de Utrechtse. "Als je in Hengelo 10'92" kunt lopen, moet het op een WK, met veel betere tegenstanders, nog harder kunnen."
Schippers beseft dat ze nu helemaal topfavoriete is op de 200 meter. "Maar ik ga er met dezelfde instelling in. Elke ronde scherp zijn en in de finale is alles mogelijk."
Schippers won twee jaar geleden al WK-brons op de zevenkamp. Eerder wonnen uit onze provincie ook Utrechter Rob Druppers (800 meter) en Maartensdijker Bert van Vlaanderen (marathon) een WK-medaille.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.