Sponsoren in de rij voor Dafne Schippers

UTRECHT - De zilveren medaille van Dafne Schippers op de 100 m tijdens het WK heeft de interesse van mogelijke sponsoren gewekt. Direct na de race kwamen bij het managementbureau van de Utrechtse de eerste oriënterende contacten binnen. "Maar we nemen geen overhaaste beslissingen en gaan gewoon goed kijken wat bij Dafne past", zegt haar zaakwaarnemer Ralph van Baasbank.
De aandacht die ontstond na de prestatie van de Utrechtse op het koningsnummer betekent niet direct een verandering in de werkwijze, legt Van Baasbank uit. "Je merkte het afgelopen jaar al dat de aandacht toenam door de zeges op de 100 en 200 meter op de EK, en de zege op de 60 meter op de EK indoor. Nu merk je wel duidelijk hoe mensen reageren. Er zijn partijen waarmee we al langer samenwerken die nu reageren, maar er is ook ruimte voor nieuwe partijen om in te haken."
Bij haar overstap vanaf de meerkamp naar de commercieel aantrekkelijker sprint benadrukte Schippers al dat ze zeker niet voor het geld gaat sporten. "Ik heb in de sport nog nooit gekozen voor het geld. Plezier is voor mij het enige dat telt", zei ze begin juni.
Schippers en haar management hebben al aangegeven dat de sport op één blijft staan. Eventuele commerciële activiteiten moeten wijken voor bijvoorbeeld de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.