Het dringt langzaam door tot Dafne

UTRECHT - Langzaam dringt tot Dafne Schippers door dat ze historie heeft geschreven bij de WK atletiek. De 23-jarige Utrechtse ontving dinsdag in het Vogelneststadion van Peking de zilveren medaille die ze maandag had veroverd op de 100 meter, achter olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce. "Het besef is er nog niet helemaal, omdat ik ook weet dat ik nog wat rondjes moet doen op de 200 meter", zei Schippers na de huldiging bij de NOS. "Maar langzaamaan, door de vele berichtjes en de race die ik heb teruggezien, begint het gevoel wel te komen."
Na haar historische prestatie op het koningsnummer van de atletiek ontplofte de telefoon van Schippers, letterlijk en figuurlijk. "Hij doet het niet meer, hij is kapot gegaan", zei de sprintster lachend. "Gelukkig heb ik nu al een nieuwe, dus ik kan weer berichtjes ontvangen."
Als één na snelste vrouw ter wereld merkt Schippers dat er anders naar haar wordt gekeken. "In de ontbijtzaal van het atletenhotel zag ik iedereen omkijken en denken: hé, die heeft die zilveren medaille gewonnen. Dat is grappig om mee te maken."
Veel tijd om te genieten van haar unieke prestatie kan en wil Schippers niet nemen. "Ik moet namelijk nog door. Pas na de 200 komt het er denk ik uit." Bij afwezigheid van olympisch kampioene Allyson Felix en Fraser-Pryce geldt Schippers ineens als favoriete voor het goud op die afstand. "Maar er zijn nog genoeg andere goede vrouwen hoor. Ik probeer het ronde voor ronde te bekijken. Wat er mogelijk is? Alles. Met druk van buitenaf ben ik niet mee bezig, dat heb ik ook niet nodig. Ik leg mezelf al zoveel druk op."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.