RTV Utrecht: Fietsbrug Oog in Al moet Dafne Schippersbrug heten

UTRECHT - De fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Oog in Al moet worden vernoemd naar Dafne Schippers.
De brug heeft nog geen naam en de kersverse wereldkampioene heeft nog niets in Utrecht naar zich vernoemd gekregen. Dus één plus één is twee, vindt de redactie van RTV Utrecht. Bovendien komt Schippers uit Oog in Al en zijn haar buren erg trots op haar.
Jochem Uytdehaage vindt het een goed idee. "Ik vind zeker dat je haar moet eren", zegt hij in het sportprogramma Namen & Rugnummers. De oud-schaatser heeft zelf een plantsoen in de stad naar zich vernoemd gekregen.

WK

Schippers werd vrijdag wereldkampioen op de 200 meter sprint in Peking. Een unieke prestatie voor een Nederlandse atleet. De 23-jarige Utrechtse begon haar atletiekcarrière bij Hellas en is nog altijd lid van die club.
Niet alleen Uytdehaage heeft iets naar zich vernoemd gekregen. In Utrecht is bijvoorbeeld ook de Anton Geesinkstraat en het Marco van Basten Sportpark.

FIETSBRUG

De fietsbrug naar Leidsche Rijn wordt momenteel gebouwd en moet begin 2016 af zijn. Over het miljoenenproject is zo'n zestien jaar gediscussieerd. Hij gaat ongeveer 25 miljoen euro kosten.

Jochem Uytdehaage in Namen & Rugnummers over het eerbetoon aan Schippers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.