Voetballer Joey Snijders uit laagbewustzijn na ernstig auto-ongeluk

© GVVV.nl
VEENENDAAL - Het gaat iets beter met GVVV-voetballer Joey Snijders, die in februari ernstig hersenletsel opliep bij een auto-ongeluk en daarna een tijd in coma lag. De linksbuiten van de Veenendaalse zaterdagtopklasser verkeert niet meer in laagbewustzijn. Dat laat zijn familie weten op de website van GVVV.
Snijders werd twee maanden geleden naar een revalidatiecentrum in Zuidhorn (provincie Groningen) gebracht, waar hij sindsdien een strak programma onderging. Na observatie hebben de artsen vastgesteld dat hij zich niet meer in laagbewustzijn bevond. De familie had al zo'n vermoeden en is blij met de bevestiging van de artsen.
"De stand van zaken nu is dat Joey weer hardop woordjes zegt van één lettergreep. Hij heeft zijn stembanden weer gevonden en is te begrijpen, maar er zijn ook nog zo veel dingen die we niet begrijpen. Tot ergernis van ons maar zeker van Joey. Hij slaat zich er tot nu toe goed doorheen. Soms heeft hij het moeilijk en is dan niet zo in zijn sas, maar af en toe heeft hij zijn humor weer op zijn eigen mooie manier, en dat maakt dan weer zo veel goed", laat de familie weten.
Eten en drinken gaat Snijders redelijk af. "Misschien is hij er over een paar weken aan toe om naar een revalidatieadres te verhuizen", aldus de familie die iedereen dankt voor de kaarten en steun van de afgelopen tijd.
Rob Snijders, vader van Joey Snijders, in gesprek met presentator Rick van Manen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.