UTRECHT - De voetballers van zondagtopklasser Hercules hebben de Utrechtse stadsderby tegen Magreb'90 nipt gewonnen. Op het eigen Sportpark Voordorp boekten de mannen van trainer Erik Speelziek een 2-1 zege. Bij rust stond Magreb'90 nog op voorsprong.
Magreb'90 begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege goal van Rachid Moamedi. Hij zette de uitploeg al na vier minuten op voorsprong. Het lukte de ploeg van trainer Frans Schuitemaker echter niet om afstand te nemen in het eerste bedrijf.
Na rust stelde Hercules vrij snel orde op zaken; de tweede helft was nog geen zeven minuten oud of Frank Heus bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Vervolgens wist diezelfde Heus de drie punten uiteindelijk in eigen huis te houden.
Na drie duels bezet Hercules de zesde plaats, met vijf punten. Magreb'90 staat twaalfde met drie uit drie.