Schut terug bij FC Utrecht

UTRECHT - Alje Schut wordt per direct scout bij FC Utrecht. De 34-jarige ex-prof gaat daarnaast, in het kader van zijn trainerscursus, als stagetrainer aan de slag bij FC Utrecht O19.
De in Utrecht geboren Schut (34) zette deze zomer een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, toen hij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns verruilde voor Topklasse Zaterdag-kampioen Kozakken Boys. De verdediger kwam tussen 1999 en 2012 uit voor FC Utrecht.
"Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed. Toen ik het telefoontje kreeg van oud-teamgenoot Jordy Zuidam, was ik direct enthousiast", aldus Schut. "Ik heb Jordy altijd gewaardeerd als mens en ploegmakker en heb er bewondering voor hoe hij het scoutingsapparaat van FC Utrecht heeft vormgegeven. Dat hij heeft ingezet op oud-spelers van de club, zoals onder anderen Michael Mols, Stefaan Tanghe en Didier Martel, spreekt me bovendien erg aan. Dat mijn naam nu in datzelfde rijtje komt te staan, vind ik heel mooi."
Naast zijn werkzaamheden als scout, gaat Schut als stagetrainer onder de vleugels van trainer/coach Robert Wijnands ervaring opdoen bij FC Utrecht O19. Dat doet Schut in het kader van de versnelde cursus Trainer/Coach II & Trainer/Coach III, die hij volgt. "Ik vind het een mooie uitdaging om de eerste stappen in mijn nieuwe carrière bij FC Utrecht te zetten. Daar kijk ik naar uit", aldus de voormalig centrumverdediger die met FC Utrecht twee keer de KNVB-beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal won.
"Met Alje Schut halen we niet alleen een Utrechter en een oud-speler van FC Utrecht in huis, maar ook een gereputeerde ex-prof die het klappen van de zweep kent in Stadion Galgenwaard in het bijzonder en de Eredivisie in zijn algemeen", zegt Technisch Manager Erik ten Hag. "Scouting is een essentieel onderdeel van het voetbalbedrijf en we zijn er blij mee dat we Alje hebben kunnen toevoegen aan ons scoutingsteam."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.