GVVV en IJsselmeervogels: twee uitersten

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De eerste Utrechtse derby in de zaterdagtopklasse gaat zaterdag tussen een club die verrassend laag staat en een club die onverwacht hoog staat. Gastheer GVVV wacht na drie duels nog altijd op de eerste zege, terwijl het bezoekende IJsselmeervogels na drie wedstrijden met negen punten koploper is.
Beide ploegen kennen de nodige personele problemen. GVVV mist de geblesseerden Simon Brouwer, Adnan Alisic en Jasmin Ramic, terwijl Danny de Leeuw een twijfelgeval is. Esmat Shanway stond donderdag voor het eerst sinds zijn interlandverplichtingen met Afghanistan weer op het trainingsveld.
Bij IJsselmeervogels trainden Patrick Zonneveld en Tony Tol na een blessure donderdag voor het eerst weer mee. Of ze zaterdag inzetbaar zijn, is nog niet duidelijk. Voor Gerson Sheotahul, Oktay Özturk en Nabil El Gourari komt de derby tegen GVVV te vroeg.
Vorig seizoen eindigde het treffen op Panhuis in 2-2, een jaar eerder won IJsselmeervogels met 2-0. De eerste twee topklasseduels tussen GVVV en IJsselmeervogels in Veenendaal werden gewonnen door GVVV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.