Schippers klopt Felix op 200 meter in Brussel

UTRECHT - Dafne Schippers heeft haar status als wereldkampioene vrijdag waargemaakt bij de slotwedstrijd van de Diamond League in Brussel. De 23-jarige Utrechtse klopte olympisch kampioene Allyson Felix uit de Verenigde Staten met ogenschijnlijk speels gemak. Schippers klokte 22,12 seconden, wel ruim boven de 21,63 waarmee ze vorige maand bij de WK in Peking historie schreef door als eerste Nederlandse een wereldtitel te veroveren.
Felix sloeg in de Chinese hoofdstad de 200 meter over, omdat ze zich volledig wilde focussen op de dubbele afstand. De Amerikaanse pakte op de 400 meter het goud. De Amerikaanse kwam als eerste de bocht uit, maar zag Schippers op het laatste rechte stuk passeren. "Een lastige bocht, maar ik voelde dat ik dichtbij haar zat", zei Schippers. "Ik had daarna nog power over." De Utrechtse kon al voor de finish een gebalde vuist in de lucht steken. Felix eindigde als tweede in 22,22, maar pakte wel de eindzege in de Diamond League. Schippers werd tweede in dat klassement, met twee punten minder dan de olympisch kampioene.
"De mannen ontwijken elkaar vaak, maar vrouwen gaan gewoon racen", zei Schippers over het duel met Felix. "De ene keer wint de een, de andere keer de ander. Dat hoort erbij. Mooi om in zo'n veld te strijden." Volgend jaar komen de twee elkaar opnieuw tegen, dan op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Felix verdedigt daar haar titel, die Schippers dolgraag wil overnemen.
De Utrechtse boekte in het Koning Boudewijnstadion haar tweede overwinning in de Diamond League op de 200 meter. Vorig jaar zegevierde Schippers in Glasgow. Dit seizoen won ze in Londen een wedstrijd over 100 meter voor de Diamond League. Schippers sluit haar topseizoen zaterdag af in Newcastle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.