Voorzitter Magreb'90: "Schuitemaker koos de makkelijkste weg."

UTRECHT - Frans Schuitemaker heeft voor de makkelijkste weg gekozen, toen hij deze week na een conflict met Magreb'90-voorzitter Najim El Houati opstapte bij de Utrechtse topklasser. Dat zegt El Houati zondag tegen RTV Utrecht.
Schuitemaker stapte op, omdat de voorzitter zich te veel bemoeit met de gang van zaken rond het eerste elftal. Afgelopen dinsdag wilde El Houati een extra conditietraining geven aan de A-selectie, omdat de ploeg onvoldoende fit uit de voorbereiding was gekomen. "70 procent van de spelers wilde die extra training", aldus El Houati.
"Bij een profclub heeft de voorzitter het ook voor het zeggen, maar ik zeg het rechtstreeks tegen de trainer. Bij de profs gebeurt dat via derden", zegt El Houati, die bij elke wedstrijd van het eerste elftal op de bank zit. "Ik bepaal de gang van zaken rond het eerste elftal. Dat wist Schuitemaker toen hij hier kwam. De meeste trainers maken daar geen probleem van, hij blijkbaar wel. En dan kiest hij voor de makkelijkste weg en vertrekt."
Als mogelijke opvolger van Schuitemaker circuleert de naam van voormalig FC Chabab-trainer Alami Ahannach. "Ieder kundig persoon is kandidaat", reageert El Houati. "We zien wel wie er komt."

Najim El Houati in gesprek met Arnold Schenk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.