Promovendus SCHC verliest knotsgek duel van HGC

BILTHOVEN - De hockeyers van het Bilthovense SCHC zijn het seizoen in de hoofdklasse begonnen met een nipte nederlaag tegen HGC. In eigen huis verloor de promovendus met 5-4. Thomas Vis, Henrik Schwarz, Barend van den Berg en Jeroen Wolters waren trefzeker namens de BIlthovenaren.
HGC kwam in het eerste bedrijf op 1-0 middels een benutte strafcorner van Gonzalo Peillat. Nog voor rust stelde SCHC orde op zaken door aan de andere kant een strafcorner tegen de plank te slaan. De goal kwam op naam van Thomas Vis. Bij rust stond het 1-1.
Beide ploegen kwamen in de tweede helft furieus uit de startblokken. Marc Schwarz scoorde al snel de 2-1. Vervolgens kwam HGC weer op gelijke hoogte. Barend van den Berg zorgde daarna opnieuw voor een voorsprong van SCHC. Maar weer kwam HGC gelijk. Wolters maakte nog de 4-3, maar uiteindelijk trok de ploeg uit Wassenaar aan het langste eind.

SCHC-trainer Albert Kees Manenschijn na afloop in gesprek met verslaggever Robert Claus.