FC Utrecht boekt knappe zege op Vitesse en stijgt op ranglijst

UTRECHT - FC Utrecht heeft in een aantrekkelijk eredivisieduel nipt gewonnen van Vitesse. In de eigen Galgenwaard versloegen de mannen van trainer/coach Erik ten Hag de Arnhemmers met 2-1.
Willem Janssen en Bart Ramselaar waren trefzeker namens de Domstedelingen.
FC Utrecht begon scherp aan de wedstrijd en zette Vitesse direct onder druk. De hoge pressie leverde na een kwartier spelen een hoekschop op. Die corner werd vervolgens verlengd, waarna Willem Janssen de bal uiteindelijk vrij simpel binnen kon tikken met de voet. Lang kon FC Utrecht echter niet genieten van de goal, want vier minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken door een doelpunt van Kashia. Beide ploegen gingen met een 1-1 tussenstand aan de thee.
Na rust kwam FC Utrecht opnieuw goed uit de startblokken. Al na zes minuten spelen in het tweede bedrijf was het Bart Ramselaar die, na een hakje van Nacer Barazite, de bal diagonaal de goal in kon schieten. Na de 2-1 hadden de Utrechters moeite met het veldspel, maar echt in gevaar kwam de ploeg niet meer.
FC Utrecht stijgt door de zege naar de zevende plaats van de eredivisie, met acht punten uit vijf duels. Het verschil met aartsrivaal en koploper Ajax is teruggebracht tot vijf punten.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag kijkt tevreden terug op het duel tegen Vitesse.
Aanvoerder Willem Janssen kan zijn geluk niet op na de zege op Vitesse.
Sean Klaiber was één van de uitblinkers. Hij praat na met verslaggever René van den Berg.