Opschoor: "De KNVB bedrijft klassenjustitie."

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De KNVB bedrijft klassenjustitie. Dat zegt Spakenburger Christian Opschoor nadat de KNVB hem een schikkingsvoorstel van zeven duels schorsing heeft gedaan. De speler van Barendrecht kreeg in het duel tegen Scheveningen rood wegens natrappen.
"Ik snap niet waarom de amateurs harder aangepakt moeten worden dan de profs", zegt de oud speler van IJsselmeervogels tegen RTV Rijnmond. "Je zou juist zeggen dat de profs nog meer een voorbeeldfunctie hebben en daar ook naar gestraft moeten worden." De KNVB heeft eerder al laten weten dat profs minder zwaar worden gestraft, omdat het hun baan is. "En dat vind ik apart. Ik speel namelijk al zeventien jaar op dit niveau en ik krijg daar al zeventien jaar voor betaald."
Opschoor gaat dan ook niet akkoord met het schikkingsvoorstel. "De rode kaart is terecht, daar zijn we het allemaal wel over eens", aldus Opschoor. "Ik vind echter dat er gradaties zitten in natrappen en er dus niet automatisch zeven wedstrijden schorsing gegeven moet worden. Als je ziet wat er is gebeurd, dan vind ik dat ik zwaar gestraft word."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.