Spelers Kozakken Boys krijgen klappen in Spakenburg

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na afloop van de topklassewedstrijd Spakenburg - Kozakken Boys is het zaterdag eind van de middag tot ongeregeldheden gekomen. Twee spelers van Kozakken Boys werden aangevallen door Spakenburgfans en liepen klappen op.
De wedstrijd was om 16.45 uur afgelopen, daarna werd de sfeer grimmig. Hoewel er al politie aanwezig was, werden er extra agenten ingezet. Volgens een politiewoordvoerder werd het na een half uur weer rustig. Niemand is aangehouden.

ROEPEN

Tijdens de wedstrijd werd ook Kozakken Boys-aanvaller Sherwin Grot racistisch bejegend door de fans op de Havenside. "Ik hoorde dat ze dingen naar me gingen roepen, maar daar heb ik niks van meegekregen", reageert Grot. "Ze mogen alles tegen me zeggen, ik heb het vaker gehoord in de omgeving. Zelf hebben ze ook een paar donkere spelers lopen. Ze doen het uit fanatisme denk ik."
Voorzitter van Spakenburg Marc Schoonebeek betreurt het incident. "Ik stond aan de grond genageld, ik dacht: 'Jongens, wat is dit?' We zullen dit vervolgen en straffen opleggen." Volgens Schoonebeek was er tijdens de wedstrijd geen enkele aanleiding voor de rellen. Van racistische opmerkingen heeft hij niks meegekregen. "We hebben er geen verklaring voor nu."
Op de clubsite van Spakenburg verscheen naderhand de volgende verklaring: "We zullen dit weekend nog nader contact opnemen met het bestuur van Kozakken Boys. Daarbij zullen we tevens richting de spelersgroep van Kozakken Boys op voorhand onze welgemeende excuses aanbieden."
"Dit weekend verwachten wij het rapport van de stewards van SV Spakenburg te ontvangen, om zodoende meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd. Daarnaast hebben wij de beelden van onze beveiligingscamera's opgevraagd, die hopelijk meer uitsluitsel geven over de gang van zaken."
"Mocht de rapportage van de stewards en/of de camerabeelden duidelijkheid geven over de dader(s), dan zullen wij uiteraard passende maatregelen treffen richting de dader(s), die hiermee onze vereniging in diskrediet hebben gebracht. We verwachten spoedig hierover meer duidelijkheid te kunnen verschaffen."

Voorzitter van Spakenburg Marc Schoonebeek reageert op het incident.
Kozakken Boys-aanvaller Sherwin Grot over de racistische opmerkingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.