Wayne Tessels achtiende in Jerez

LOPIK - Wayne Tessels kende een moeizaam weekend in de eerste FIM Superstock 1000 wedstrijd na de zomerstop. In Jerez de la Frontera eindigde de motorcoureur uit Lopik als 18e. Na veel technische problemen had hij zich als 20e gekwalificeerd.
Na de start van de race moest de Suzuki Europe-coureur zich aanpassen aan de wederom moeilijke weersomstandigheden, maar haalde toch andere coureurs in. Ondanks dat hij alles vroeg van zijn banden wist Tessels de achttiende positie veilig te stellen.
"Dit was een weekend met gemengde gevoelens. Op vrijdag konden we slechts vijf ronden rijden vanwege technische problemen, maar het lukte het team om de oplossing te vinden. Tijdens de derde training noteerden we snelle tijden, pakten een veertiende positie en het gevoel was goed. We hadden het idee dat we nog sneller zouden kunnen, dus dat leek een positief voor de kwalificatie en race, maar de omstandigheden waren moeilijk door de hitte en wind. We hebben maximaal ons best gedaan, maar we hadden niet voldoende grip om hard door de bochten te gaan. Hoewel de resultaten het niet laten zien, hebben we veel vooruitgang gemaakt en dat is erg positief. Ik kijk uit naar Magny-Cours." Aldus Tessels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.