Supporters IJsselmeervogels belagen dochter Frans Adelaar

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Supporters van IJsselmeervogels hebben zich enstig misdragen na de met 2-1 verloren topklassewedstrijd tegen SteDoCo. De fans wachtten de spelers op bij de kleedkamers. In de rust werd de dochter van trainer Frans Adelaar al belaagd.
"Ze moeten met hun klauwen van mijn dochter afblijven! Een stelletje randdebielen zijn het, hufters!", riep Adelaar woedend, toen hij in de gaten kreeg wat zich had afspeeld. Omstanders wisten de trainer te kalmeren. Ook verdediger Mike van de Laar was na afloop ziedend over het gedrag van de fans. Hij vroeg zich hardop af of hij volgende week wel wil spelen, in de bekerwedstrijd tegen SVL. Adelaar was te aangeslagen om te reageren.

SCHAAMTE

"Ik schaam me voor het vertoonde gedrag. Bij voetbal worden soms dingen geroepen waar mensen de volgende dag spijt hebben, maar dit kan gewoon niet", reageert voorzitter van IJsselmeervogels Frank van den Bos. Zelf heeft hij niet gezien wat is voorgevallen. "De komende dagen willen we het naadje van de kous weten. We zoeken uit wat er is gebeurd en nemen maatregelen tegen de personen die zich hebben misdragen." Van den Bos heeft inmiddels contact gehad met Adelaar over het voorval.
Het is de tweede keer in korte tijd dat supporters van een club uit Bunschoten-Spakenburg zich ernstig misdragen. Vier weken geleden liepen spelers van Kozakken Boys klappen op tijdens de uitwedstrijd tegen Spakenburg. De KNVB heeft die zaak nog in onderzoek.

IJsselmeervogels-trainer Frans Adelaar was na afloop aangedaan
IJsselmeervogels-speler Mike van de Laar praat na met veslaggever Arnold Schenk over het incident

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.