Schippers weer Europees atlete van jaar

UTRECHT - Dafne Schippers is zaterdag wederom uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. De 23-jarige sprintkoningin uit Utrecht kreeg de prijs in Lausanne, tijdens een gala van de Europese atletiekfederatie. Vorig jaar werd Schippers ook al uitgeroepen tot de beste atlete uit Europa. Ze is de eerste vrouw die de prijs twee jaar achter elkaar wint.
Schippers kroonde zich dit jaar tot wereldkampioen op de 200 meter in Peking. Ze zegevierde daar in een Nederlands record (21,63) en zette daarmee ook de beste wereldjaartijd neer. Op de 100 meter werd ze tweede in 10,81, ook dat was goed voor een Nederlands record. Eerder in het jaar veroverde ze bij de EK indoor in Praag goud op de 60 meter.
Schippers kreeg de prijs uit handen van Svein Arne Hansen, de Noorse voorzitter van de Europese atletiekfederatie. "Dit was een heel speciaal jaar", reageerde ze. "De Europese titel in een Europees record. Zilver op de WK, goud op de WK, ik kan het nog niet geloven. Ik heb altijd gezegd dat alles mogelijk is en dit jaar heb ik laten zien dat alles ook echt mogelijk is."
De Nederlandse sprintkampioene had in de race voor de award concurrentie van Jessica Ennis-Hill, de Britse winnares van de meerkamp bij de WK. Ook de Poolse Anita Wlodarczyk, de wereldkampioene kogelslingeren, dong mee naar de prijs. Ze konden Schippers echter geen genoeg tegenstand bieden.
Bij de mannen ging de prijs naar Greg Rutherford. De Britse wereldkampioen verspringen troefde onder anderen zijn landgenoot Mo Farah, specialist op de lange afstanden, af. Ook Sergei Shoebenkov, de Russische wereldkampioen op de 110 meter horden, greep naast de prijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.