'Tour op maat' voor Wilco Kelderman

VEENENDAAL - De Tour de France van 2016 lijkt een goede Tour voor Veenendaler Wilco Kelderman. De Tour 2016 bevat twee tijdritten van in totaal 54 kilometer. Verder krijgen de renners 28 bergen voor hun kiezen; vier etappes eindigen bergop, waaronder die op de Mont Ventoux op de nationale feestdag, 14 juli. Dat zijn etappes waarin Kelderman goed uit de voeten moet kunnen.
Of de Veenendaler de Tour de France 2016 rijdt is nog niet duidelijk, maar ploegleider Nico Verhoeven van zijn ploeg LottoNL-Jumbo is niet ontevreden. "Het parcours ziet er goed uit, het is een beetje een klassieke Tour", zei Verhoeven dinsdag na de presentatie van het parcours van de Tour de France 2016.
In Frankrijk krijgen de renners veel beklimmingen voor de kiezen, maar ook een lange tijdrit en een klimtijdrit. "Dat maakt ons niet zoveel uit. Onze klassementsmannen zijn goede tijdrijders, maar kunnen ook goed klimmen. Het verschil is dat de ploegentijdrit en de 'Roubaix-etappe' van de afgelopen twee jaar er niet in zit. Daardoor kan je misschien andere keuzes maken."
Er zijn zeven etappes die op papier voor de sprinters lijken, waaronder de eerste etappe die finisht in het legendarische Utah Beach (Normandië).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.