RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tourbaas Prudhomme begrijpt niets van rekening

UTRECHT -

Tourbaas Christian Prudhomme is verbaasd over de rekening die de Nederlandse wielerbond heeft gestuurd. "Het is een absurd hoog bedrag dat nergens op gebaseerd is."

Prudhomme reageert op een rekening van 140.000 euro die de Nederlandse wielrenunie (KNWU) bij de Tourorganisatie heeft ingediend. Het is de afdracht voor de start van de Tour dit jaar in Utrecht. De bond heeft een arbitragezaak aangespannen bij de UCI om het geld alsnog te krijgen.

Prudhomme begrijp het niet. De organisatie van de Ronde van Frankrijk betaalt geen bedragen aan de wielerbond van het land waar de etappekoers start, zegt Prudhomme. Nooit eerder, niet in Londen, Monaco, Yorkshire of Rotterdam, hebben we van de federatie zo'n rekening ontvangen", zegt hij in De Telegraaf.

KNWU-directeur Huib Kloosterhuis lichtte maandag toe dat organisatoren van wielerwedstrijden allemaal een kleiner of groter bedrag betalen aan de bond. Voor een groot evenement als de Tour de France gaat dat om veel geld, maar een klein criterium betaalt een beperkt bedrag.

"Voor de Tourorganisatie is dit bedrag kinderspel, maar voor ons is het serieus geld en daarom laten we dit ook niet zomaar gebeuren." Kloosterhuis zei dat met de organisatie van de Ronde van ItaliŽ, die volgend jaar in Nederland start, wel goede afspraken zijn gemaakt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -