Regioschaatsers ondergeschikt op NK Sprint

GRONINGEN - Zoals verwacht hebben onze regioschaatsers een ondergeschikte rol gespeeld op het NK Sprint.
In Groningen gingen de nationale titels naar Marianne Timmer en Erben Wennemars. Bij de mannen was Ronald van Slooten uit Loosdrecht de beste regiogenoot (12); bij de vrouwen was de Utrechtse Tessa van Dijk (foto) de beste (13).
Het NK Sprint verliep spannend. Bij de mannen en de vrouwen waren de verschillen aan de kop van het klassement minimaal. Zo had Erben Wennemars op de laatste 1000 meter slechts 3 honderste seconde voorsprong op zijn naaste concurrent Jan Bos. In een onderling duel won Wennemars in een nieuw baanrecord: 01.10.40 min.
Bij de dames won Marianne Timmer op de eerste dag beide afstanden. Op de tweede dag deed haar ploeggenote Annette Gerritsen haar na. Toch moest Gerritsen genoegen nemen met het zilver in de eindrangschikking. Het verschil over vier afstanden: 35 duizendste van een seconde. In de laatste rit reden Gerritsen en Timmer tegen elkaar. Timmer viel vlak voor de meet maar gleed dus snel genoeg op haar buik door om de titel te winnen.
Marianne Timmer won voor de negende keer de titel; voor Wennemars was het derde keer dat hij goud pakte op een NK Sprint.
Mannen:
12. Ronald van Slooten (Loosdrecht)
16. Stefan Verlaan (Vleuten)
23. Jurre Trouw (Maarssen)
Vrouwen:
13. Tessa van Dijk (Utrecht)
14. Mayke Nagtegaal (Maarssen)
15. Annelies van der Ploeg (Nieuwersluis)
17. Sanne Delfgou (Soest)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.