FC Utrecht start uitzendbureau

UTRECHT - FC Utrecht begint dit jaar een eigen uitzendbureau. Dit heeft voorzitter Jan Willem van Dop maandag aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van de club. FC Utrecht begint het uitzendbureau samen met een externe partner, die ook de financiële risico's zal dragen.
Het nieuwe uitzendbureau gaat functioneren als normaal uitzendbureau; het is niet de bedoeling dat het bedrijf voetballers aan een baan helpt. FC Utrecht leent zijn naam aan de onderneming. Volgens Van Dop levert het de club geld op, maar vooral contacten. De voorzitter hoopt via het uitzendbureau met bedrijven in contact te komen en ze te interesseren voor sponsoring.
Van Dop sprak, na zijn speech, zijn teleurstelling uit over het bedrijfsleven. Volgens de voorzitter hebben maar weinig Utrechtse ondernemingen interesse om de club van financiële middelen te voorzien. FC Utrecht gaat daarom ook elders in de provincie zoeken naar nieuwe geldschieters. Van Dop benadrukte dat de club financieel gezond is, maar dat meer geld nodig is om ook in de toekomst sportief te groeien. Met het oog op die sportieve groei gaat FC Utrecht nog meer aandacht besteden aan de jeugdopleidingen.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie was de spelersselectie van FC Utrecht aanwezig. Middenvelder Jean-Paul de Jong liet weten dat hij nog geen beslissing over zijn toekomst heeft genomen. De routinier was eind vorig jaar het middelpunt van een kleine rel. In mediaberichten werd gesuggereerd dat hij met Willem II zou praten over een toekomst in Tilburg. Trainer Foeke Booij reageerde daarop gepikeerd.
Maandag is de zaak bijgelegd. Voorzitter Jan Willem van Dop gaf aan dat hij De Jong, die al 14 jaar bij FC Utrecht speelt, voor de club wil behouden. De middenvelder heeft nog tot het einde van dit seizoen een contract. Als hij besluit om als speler te stoppen, wil Van Dop hem een technische of commerciële functie bij de club aanbieden. De partijen gaan daar binnenkort over praten.
De selectie van FC Utrecht vertrekt dinsdag voor een vierdaags trainingskamp naar Knokke. De geblesseerde Cedric van der Gun zal thuisblijven. Alje Schut reist wel mee naar België. Donderdag keert hij terug om speelritme op te doen in het tweede dat een oefenwedstrijd speelt tegen AFC Quick 1890.
Zondag speelt FC Utrecht in de Galgenwaard een oefenduel tegen Schalke'04. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.