Campina hoofdsponsor Ronde van het Groene Hart

UTRECHT - De Ronde van het Groene Hart gaat door. Voorzitter Nouwen van de organisatie heeft dinsdag in Rotterdam het contract met hoofdsponsor Campina Nederland ondertekend.
Het zuivelbedrijf uit Woerden zal de nieuwe wielerkoers minimaal twee jaar financieel ondersteunen.
Het idee voor een profronde door het Groene Hart is in 2000 voor het eerst geopperd door de specialist ruimtelijke ordening en architect Maarten Kloos. Hij wilde via een wielerwedstrijd de natuur maar ook de geschiedenis van het Groene Hart onder de aandacht brengen.
Na bijna zeven jaar wordt het idee van Kloos op 25 maart werkelijkheid. Op die dag gaan in Leiden 144 renners (18 ploegen) van start. Het peloton zal via Zoetermeer, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nieuwegein naar Woerden rijden. De finish is op de Pompmolenlaan. De totale afstand is bijna 202 kilometer. De koers heeft op de wielerkalender van de UCI (internationale wielerbond) de vermelding 1.1. Hierdoor kunnen ProTour-ploegen ook kunnen meedoen.
De totale kosten voor de wielerkoers zijn 1 miljoen euro. Een deel van dit bedrag wordt opgehoest door het rijk, gemeenten en provincies. De organisatie had nog een hoofdsponsor nodig om de financiën rond te krijgen. Dit is nu gelukt.
Dinsdag ondertekende de organisatie een contract met Campina Nederland in Woerden. Het zuivelbedrijf steekt in ieder geval twee jaar geld in de Ronde van het Groene Hart. De organisatie wil de koers minimaal vijf keer organiseren. De financiën hiervoor zijn nog niet rond, onder meer omdat gemeenten en provincies zich niet zover vooruit vastleggen op financiële steun.
Rond de wielerkoers wordt ook een symposium georganiseerd rond de toekomst van het Groene Hart. Daarnaast staan culturele evenementen op het programma. Om de aandacht op de koers te vestigen is een landelijke prijsvraag uitgeschreven en wordt een speciale huis-aan-huis een krant gemaakt.
De Ronde van het Groene Hart zal ook op televisie worden uitgezonden. De organisatie is hierover in onderhandeling met SBS6.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.