RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Schippers graag boegbeeld dopingvrije sport

UTRECHT - Dafne Schippers staat voor een nieuwe mijlpaal in haar atletiekcarričre. De sprintkampioene kan zaterdag als eerste Nederlandse worden gekozen tot wereldtatlete van het jaar. Van de drie genomineerden heeft de Utrechte verreweg de meeste kans. Schippers veroverde bij de WK atletiek in Peking zilver op de 100 meter en won het goud op de 200 meter in 21,63, de vierde tijd ooit gelopen door een vrouw.

"Nog steeds een beetje onwerkelijk, maar wat een ongelofelijke eer! Dat had ik voor vorig jaar niet durven hopen! Je bent ineens een van hen, al hebben atleten als Jelena Isinbajeva, Allyson Felix en Shelly-Ann Fraser natuurlijk al heel wat meer titels op hun naam staan. Ik werk heel hard om die status waar te maken."

Dopingverhalen domineren de sport. Schippers wil graag het boegbeeld worden van een dopingvrije sport. "Ik neem aan dat ze kiezen vanwege de prestaties. Maar mochten er andere dingen meespelen, dan hoop ik echt dat ik het voorbeeld ben van dopingvrije sport. Ik zou zeker graag als voorbeeld willen dienen en echt strijden om te laten zien dat je zulke mooie prestaties ook schoon kunt bereiken."

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft vanwege de dopingcrisis het traditionele gala in Monaco geschrapt en maakt nu de uitslag via internet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht