RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Magreb'90 in actie tegen uitzetting Gandu

UTRECHT -

Het bestuur van topklasser Magreb'90 uit Utrecht is in actie gekomen tegen de aanstaande uitzetting van eerste elftalspeler Christian Gandu. De voetballer is uitgeprocedeerd.

Gandu vluchtte op zijn negende naar Nederland vanwege de situatie in zijn voormalig thuisland Congo. Nu, ruim 14 jaar later, moet hij Nederland verlaten. "Als vereniging en voetbalgemeenschap kunnen wij ons niet scharen achter dit besluit en leggen wij ons hier niet zomaar bij neer", schrijft het bestuur van Magreb in op de website. "Wij vragen een ieder van u om zoveel mogelijk aandacht aan deze zaak te spenderen, om de overheidsinstanties toch op een andere gedachten te brengen. Christian is een Nederlander in hart en nieren."

Gandu begon zijn voetbalcarrière in Nederland bij de amateurs van KVVA uit Amersfoort waarna hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht kwam. In februari 2008 wilde de toenmalige coach Willem van Hanegem de pas 15-jarige opnemen in de wedstrijdselectie voor een wedstrijd tegen NAC. Dit werd werd door de KNVB verboden, omdat de regels geen toestemming gaven voor spelers onder de zestien.

Hierna heeft globetrotter Gandu nog gespeeld voor Borussia Dortmund, FC Groningen, Almere City FC, USV Elinkwijk, de Poolse clubs Zaglebie Sosnowiec en SK Skra Czestochowa en sinds dit seizoen bij Magreb '90 voor welke club hij afgelopen zondag nog de 2-0 scoorde in de thuiswedstrijd tegen HBS.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -