RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Hanegem: uitzetting Gandu maakt me boos

1/2
UTRECHT -

De uitzetting van voetballer Christian Gandu (23) is een schande. Dat vindt Willem van Hanegem die in zijn tijd bij FC Utrecht werkte met de Congolees.

Gandu is uitgeprocedeerd en moet Nederland deze maand na ruim veertien jaar verlaten, zo werd deze week bekend. Zijn huidige club, topklasser Magreb'90 uit Utrecht, is in actie gekomen tegen de aanstaande uitzetting.

Gandu had een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd in Nederland. Toen hij terugkeerde na een voetbalavontuur in Polen beschouwde de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat als een nieuwe immigratieaanvraag. Omdat de situatie in Congo nu weer als veilig wordt beschouwd, moet Gandu terug.

Van Hanegem is verbijsterd. "Ik moet eerlijk zeggen: ik wist niet eens dat hij hiervoor in aanmerking kwam. Ik ken Gandu sinds zijn 14e van Utrecht. Ik dacht: die is hier geboren. Hij sprak perfect Nederlands en gedroeg zich geweldig. Daarna ben ik hem uit het oog verloren. Als je dit hoort, word je gewoon boos. Ze sporen niet in Nederland. Van alle kanten komen ze binnen en iemand die hier al heel lang is, moet weg. Het is gewoon een heel goed ventje en een heel goede speler."

Gandu begon zijn voetbalcarričre in Nederland bij de amateurs van KVVA uit Amersfoort waarna hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht kwam. In februari 2008 wilde de toenmalige coach Van Hanegem de pas 15-jarige Gandu opnemen in de wedstrijdselectie voor een wedstrijd tegen NAC. Dit werd werd door de KNVB verboden, omdat de regels geen toestemming gaven voor spelers onder de zestien.

Hierna heeft globetrotter Gandu nog gespeeld voor Borussia Dortmund, FC Groningen, Almere City FC, USV Elinkwijk, de Poolse clubs Zaglebie Sosnowiec en SK Skra Czestochowa en sinds dit seizoen bij Magreb '90, voor welke club hij afgelopen zondag nog de 2-0 scoorde in de thuiswedstrijd tegen HBS.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -