Clubleiding Ajax uit protest ook niet bij wedstrijd tegen FC Utrecht

UTRECHT - Naast de supporters van Ajax zal ook het bestuur van de club uit Amsterdam niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen FC Utrecht op zondag 13 december. Ook geblesseerde en geschorste spelers reizen die dag niet af naar de Galgenwaard.
De clubleiding doet dit uit protest tegen de beslissing van burgemeester Van Zanen om geen Ajax-fans bij de wedstrijd toe te laten omdat dat te gevaarlijk zou zijn.
Tijdens de vorige wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax zongen Utrechtse supporters kwetsende liederen. De KNVB oordeelde toen dat de Bunnikside achter het doel als straf leeg moest blijven bij de volgende wedstrijd. FC Utrecht stelde de supporters van de Bunnikside vervolgens in staat om een kaartje te kopen voor een plek ergens anders in het stadion. Volgens burgemeester Van Zanen is het daarom lastig om de veiligheid van de Ajax-fans te garanderen.
De supportersvereniging en clubleiding van Ajax zijn boos over het feit dat supporters uit Amsterdam nu gestraft worden terwijl FC Utrechtfans juist op de vingers moesten worden getikt voor het zingen van ongepaste spreekkoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.