RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wesley Sneijder steunt Gandu met tweet

1/2
UTRECHT -

Wesley Sneijder heeft nogmaals zijn steun betuigd aan Christian Gandu. De Utrechtse voetballer van het Turkse Galatasaray stuurde een tweet naar zijn 3,6 miljoen volgers.

"Christian Gandu heeft Nederland vertegenwoordigd @knvb en wordt na korte periode in Polen nu het land uitgezet. #schande", schrijft Sneijder. Het bericht is honderden keren geretweet en geliked.

Gandu moet van de Immigratie- en Naturalisatiedienst terug naar zijn geboorteland Congo. De 23-jarige speler van de Utrechtse amateurclub Magreb '90 kwam veertien jaar geleden naar Nederland en heeft hier pleegouders.

Gisteren al kreeg Gandu steun van zijn voetbalvriend Rodney Sneijder, de broer van Wesley. "Ik vind het belachelijk. Hij is eigenlijk gewoon Nederlander en heeft voor jeugdelftallen van Oranje gespeeld. Die kan je niet zomaar uitzetten."


KALI

Ook voetballer Anouar Kali moet er niet aan denken dat zijn vriend Gandu weggaat. "Iedereen komt het land binnen en Gandu is iemand die hier veertien jaar woont... Hij heeft geen strafblad en doet niemand iets kwaad. Zo ga je niet om met een mens."


ACTIE

Eerder riepen Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, en het bestuur van zijn voetbalclub Magreb '90 al op tot actie. De SP wil de zaak aankaarten bij de staatssecretaris.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -