RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetballer Gandu mag blijven: "Ik kon die vrouw wel knuffelen"

1/2
UTRECHT - Voetballer Christian Gandu hoeft niet terug naar Congo. De speler van het Utrechtse Magreb'90 heeft woensdag een permanente verblijfsvergunning gekregen. "Ik ben heel blij. De vrouw die me het vertelde kon ik wel knuffelen", zegt Gandu tegen RTV Utrecht. "Ik ben nu met vrienden wat aan het drinken en Oud en Nieuw vier ik straks met een extra lekker gevoel."

Begin deze maand ontstond commotie over de dreigende uitzetting van de voetballer uit Culemborg, die al sinds zijn 9e in Nederland is. Magreb'90 startte een actie en er was steun van Willem van Hanegem en Wesley Sneijder. Ook de Tweede Kamer besprak de dreigende uitzetting.

Gandu kwam op 9-jarige leeftijd naar Nederland. Hij belandde in een pleeggezin en ging voetballen bij KVVA Amersfoort en later in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Het ging mis toen hij voor een voetbalavontuur naar Polen vertrok. De Immigratie- en Naturalisatiedienst beschouwde zijn vertrek als emigratie. Bij terugkomst startte een nieuwe asielprocedure waarbij het verzoek van Gandu werd afgewezen.

De speler is opgelucht dat de zaak toch nog is opgelost. "Ik kan nu weer rustig in mijn hoofd worden. Ik kan weer lekker gaan werken en voetballen en alles doen wat ik niet meer kon", zegt Gandu.

De advocaat van de voetballer gaat nu een paspoort voor hem aanvragen. Ook gaat Gandu een inburgeringscursus volgen zodat hij de Nederlandse nationaliteit krijgt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -