John van den Brom ontslagen bij Anderlecht

AMERSFOORT - John van den Brom is ontslagen als trainer van Anderlecht. Dat heeft de Belgische club bevestigd. Om 11.00 uur wordt er op een persconferentie tekst en uitleg gegeven.
"Het is jammer dat ik mijn werk hier niet kan afmaken", aldus de Amersfoorter. "Maar als de resultaten tegenvallen, gebeuren dit soort dingen. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar."
"Ik heb er alles aan gedaan het beste uit deze spelersgroep te halen", liet Van den Brom verder weten. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep zit. Het is jammer dat het er nu even niet uitkomt. Anderlecht blijft voor mij een warme club. Dat maakt het vertrek des te pijnlijker."
Amersfoorter Van den Brom trad in de zomer van 2012 aan als trainer van Anderlecht. In zijn eerste jaar werd hij direct landskampioen, maar dit seizoen ging het een stuk minder.
Het avontuur in de Champions League was na de groepsfase voorbij en in eigen land staat de ploeg derde, op twaalf punten van koploper Standard Luik. Met de nederlaag van zaterdag tegen degradatiekandidaat OH Leuven (1-0) verspeelde Van den Brom zijn laatste restje krediet bij de clubleiding.