Hans van de Haar trainer Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/AMERSFOORT - Hans van de Haar wordt volgend seizoen trainer van Spakenburg. Dat heeft de club bevestigd. De 40-jarige Amersfoorter tekent een contract voor twee seizoenen. Hij volgt Jochem Twisker op, die na dit seizoen vertrekt.
Van der Haar, zelf oud-speler van Spakenburg, is nu nog trainer FC Lienden. Met die club werd Van de Haar vorig seizoen landskampioen bij de amateurs. "Met Hans halen we een jonge, ambitieuze trainer binnen die de club goed kent", zegt vorozitter Jan van Diermen van de technische commissie van de Blauwen. "Hij is een totaal andere persoonlijkheid dan onze huidige trainer Jochem Twisker. En dat zochten we, een nieuwe prikkel voor de spelers."
FC Lienden is niet gelukkig met het vertrek van Van de Haar. "Wij waren graag graag met Hans verder gegaan", zegt voorzitter Nico Wagenvoort. "Maar we gunnen Hans de stap naar Spakenburg." Van de Haar had bij Lienden een clausule om aan te blijven als die club zich zou plaatsen voor de 2e divisie. "Omdat Hans veel voor ons heeft betekend en omdat het bestuur van Spakenburg de moeite nam om naar Lienden te komen, hebben we die clausule geschrapt", aldus Wagenvoort. "In ruil daarvoor spelen we de komende twee seizoenen in de voorbereiding een oefenduel tegen Spakenburg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.