Lienden en IJsselmeervogels steggelen over Van Hussen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels en FC Lienden steggelen over middenvelder Christiaan van Hussen. De Utrechter speelt nu nog voor de club uit de Betuwe, maar IJsselmeervogels wil hem voor volgend jaar graag vastleggen. Probleem daarbij is dat Van Hussen een clausule in zijn contract heeft, waarin staat dat dat contract verlengd wordt als Lienden naar de 2e divisie promoveert.
"En als ze niet promoveren, is hij dus vrij om te gaan waar hij wil", zegt voorzitter André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels. "Dus zijn wij met hem gaan praten over de vraag of hij eventueel naar ons zou willen komen." FC Lienden is daar boos over, en liet via een advocaat weten dat de Vogels moeten stoppen met het benaderen van mensen van Lienden. Voorzitter Nico Wagenvoort van FC Lienden nam die stap nadat hij had vernomen dat behalve Van Hussen ook trainer Hans van de Haar door IJsselmeervogels was benaderd.
"Het is not done om dan met ze te gaan praten zonder ons in te lichten", aldus Wagenvoort. De Lienden-voorzitter belde een aantal keren met de Vogels. "Maar daar wilden ze niet luisteren. Toen heb ik een advocaat een brief laten sturen." Van Diermen weet van de brief, maar weerspreekt de kritiek van Wagenvoort. "Wij hebben eerst Van de Haar en Van Hussen gevraagd of zij beschikbaar waren. Toen bleek dat hun contract onder voorwaarden zou worden verlengd, hebben we contact gelegd met de club en hebben Wagenvoort en ik elkaar ook gesproken."
Dat trainer Hans van de Haar inmiddels, ondanks een doorlopend contract, bij Spakenburg heeft getekend, heeft volgens Wagenvoort te maken met de opstelling van Spakenburg. "Die hebben keurig contact met ons opgenomen voordat ze gingen praten en ze zijn zelfs naar Lienden gekomen om te praten. Dat waarderen wij."
Het is daarnaast uiterst pikant dat Van de Haar in december IJsselmeervogels heeft afgezegd en drie weken later tekent bij aartsrivaal Spakenburg. "Ik weet niet of Hans ons heeft afgezegd omdat Spakenburg hem benaderde. Hij zelf zegt van niet", zegt Van Diermen. "En wij hebben met Sandor van der Heide ook een prima trainer voor volgend seizoen."

Bert Kous belde met André van Diermen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.