RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ricky Kruys als jeugdtrainer aan de slag bij FC Utrecht

UTRECHT - Utrechter Rick Kruys treedt vanaf volgend seizoen in dienst als jeugdtrainer bij FC Utrecht. De 30-jarige middenvelder van Excelsior hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Kruys maakte in 2013 zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht. Na vijf seizoenen in de Galgenwaard te hebben gespeeld, vertrok de Utrechter naar het Zweedse Malmö FF. Hier speelde Kruys, zoon van Gert Kruys, drie seizoenen en werd in 2010 landskampioen van Zweden.

Na het behalen van het kampioenschap keerde de middenvelder terug naar Nederland. Hij tekende bij FC Volendam. Na twee jaar in het vissersdorp te hebben gevoetbald vertrok Kruys naar Excelsior Rotterdam waar hij op dit moment nog steeds speelt.

Kruys speelde in totaal 240 wedstrijden in het profvoetbal en scoorde daarin dertien keer. Op Zoudenbalch krijgt de Utrechter de O14 onder zijn hoede. Ook zal Kruys de cursus Trainer/Coach I van de KNVB gaan volgen.

"Het was best een moeilijke beslissing voor me, omdat ik afscheid neem van het spelen van profvoetbal. Maar uiteindelijk heeft de mogelijkheid om trainer te worden bij een BVO de doorslag gegeven. Ik krijg nu de kans me te ontwikkelen en hoop in de toekomst van waarde te kunnen zijn als trainer bij FC Utrecht", aldus Kruys op de website van FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht