Jongerius met Frankrijk naar World Baseball Classic

UTRECHT - Honkballer Norbert Jongerius gaat spelen voor de nationale ploeg van Frankrijk. De speler van het Utrechtse UVV kwam al uit voor Jong-Oranje. Maar heeft gekozen om met Frankrijk te proberen het hoofdtoernooi van de World Baseball Classic te bereiken.
De Utrechter, die een Franse moeder heeft, is in het bezit van een dubbele nationaliteit. "Bij Nederland is de concurrentie toch wel groot. Met Frankrijk heb ik nu de kans om aan een groot internationaal toernooi mee te doen, bij Nederland had ik die kans niet gekregen." De WBC wordt iedere vier jaar gehouden. Aan het toernooi doen ook de profs uit de Amerikaanse Major League Baseball mee.
De pitching-coach van Frankrijk is oud MLB-prof Eric Gagne. "Ik kan ontzettend veel van hem leren. Mooi, want het is de bedoeling dat ik dit seizoen ook ga werpen bij UVV." Gagne won in 2003 de Cy Young Award in de National League, de prijs voor beste werper.
Frankrijk gaat naar Panama City voor het kwalificatietoernooi voor de WBC. De tegenstanders zijn Colombia, Spanje en Panama. Het toernooi begint 17 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.