FC Utrecht zonder moeite langs NEC

UTRECHT - FC Utrecht heeft in eigen huis zonder moeite gewonnen van NEC: 3-0. Door de overwinning stijgt Utrecht naar de negende plaats in de eredivisie.
Vanaf het begin van de wedstrijd nam FC Utrecht het heft in handen. Doelman Vorm had een relatief rustig avond, hij hoefde maar een paar keer in actie te komen. Zijn collega Babos had het zwaarder. Zo kon hij na een minuut of twintig ter nauwer nood redden op een inzet van Van Dijk. Vlak voor rust moest Babos toch de bal uit het doel vissen, Somers maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0.
Na rust ging FC Utrecht door met aanvallend spel. NEC kon daar weinig tegenover zetten. In 48ste minuut maakte Rossini de 2-0. Het was het eerste doelpunt voor de jonge Belg in de hoofdmacht van FC Utrecht. Kort daarna ontsnapte NEC-er Snoyl aan zijn tweede gele kaart. Zo fortuinlijk was zijn ploeggenoot Pothuizen niet. In de 52ste minuut kreeg hij wel zijn tweede gele kaart en kon hij richting de douche vertrekken. In de 63ste minuut scoorde Caluwé met een bekeken lob de 3-0.
Door de winst passeert FC Utrecht NEC op de ranglijst. Concurrenten FC Groningen (10e) en Vitesse (12e) komen dit weekend nog in actie. Als deze ploegen hun duels winnen gaan ze FC Utrecht weer op de ranglijst voorbij.