Fortissimo maakt zich op voor kampioensgroep

COTHEN - Fortissimo heeft zich gehandhaafd in de eredivisie. De handbalsters uit Cothen wonnen hun laatste reguliere competitie-wedstrijd eenvoudig van Kwiek. Het werd 33-24 voor de ploeg van trainer Hennie Romeijn
Fortissimo gaat zich nu opmaken voor de kampioensgroep. Met nog een paar inhaalwedstrijden van de concurrenten voor de boeg staat Fortissimo 5e in de eredivisie. Misschien dat er dus nog wel meer in zit.
Fortissimo mikt dus op de 4e plaats, die recht geeft op een plaats in de halve finales om het kampioenschap.
De heren van Nieuwegein waren dicht bij opnieuw een overwinning in de eredivisie. Het verloor bij E en O met slechts 31-29. Nieuwegein liet daarmee een goede uitgangspositie in de degradatiegroep aan zich voor bij gaan. Het blijft voorlaatste terwijl het had kunnen stijgen naar de 9e plaats. Volgende week krijgt Nieuwegein de laatste kans om wat te doen aan de stand op de rangslijst.
In de eerste divisie wonnen de dames van Nieuwegein nipt van Quintus. Het werd 27-26 waardoor Nieuwegein met nog 4 wedstrijden te gaan de druk opvoert bij koploper Dalfsen. Het gat is nog 4 punten. UDSV uit Utrecht won het belangrijke duel om lijfsbehoud met 28-22 van ZAP. Het heeft nu nog 1 punt nodig om zich veilig te spelen.
De heren van UDSV wonnen het degradatieduel van BDC. UDSV was met 32-30 te sterk voor de ploeg uit Soest. Zoals het er nu voorstaat degradeert BDC uit de eerste divisie.