Uitspraak over Vorm-miljoenen uitgesteld

UTRECHT - Het sporttribunaal CAS heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de zaak rond oud-FC Utrecht doelman Michel Vorm. De club uit de Domstad is gevraagd geduld te hebben tot eind maart.
FC Utrecht claimt recht te hebben op een afgesproken percentage van de transfersom voor Vorm. Medio 2014 verruilde hij Swansea City voor Tottenham Hotspur. De clubs spraken van een ruil met gesloten beursen, waardoor FC Utrecht een slordige twee miljoen euro mis liep. Naast de Nieuwegeiner vertrok Ben Davies naar Tottenham en Gylfi Sigurdsson ging naar Swansea. FC Utrecht beklaagde zich al bij de FIFA, maar dat leverde niets op.

BEROEP

Eind januari vond er een zitting plaats bij het CAS. Daarbij werden alle betrokken partijen werden gehoord. De uitspraak zou begin deze maand volgen, maar het sporttribunaal vindt de zaak toch ingewikkelder dan gedacht.
Naar schatting bedroeg de transferwaarde voor Vorm in 2014 zes miljoen euro. Daarvan zou volgens een afspraak tussen Swansea en FC Utrecht ruim dertig procent (bijna twee miljoen euro) naar de Domstad gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.