FC Utrecht uit bekertoernooi

UTRECHT - AZ heeft FC Utrecht uit het bekertoernooi gestoten. In de Galgenwaard won de nummer drie van de eredivisie de kwartfinale : 1-2. Door het verlies kan FC Utrecht alleen nog via de competitie Europees voetbal halen.
In de kwartfinale van het bekertoernooi begon FC Utrecht goed. De ploeg kreeg in het eerste half uur een paar kansjes maar kon het niet tot scoren komen. In de 28ste minuut deed Nourdin Boukhari dit wel voor AZ: 1-0. Vijf minuten later maakte Boukhari ook de 0-2. AZ strafde bij beide doelpunten verdedigende fouten van FC Utrecht genadeloos af.
Na rust bracht Foeke Booij een extra aanvaller (Loval) in ten koste van een middenvelder (Kruys). Rossini maakte plaats voor Nelisse. In de 55ste minuut maakte Lois Loval de 1-2. De Franse aanvaller stond helemaal vrij bij een vrije trap. Ondanks de aansluitingstreffer vond FC Utrecht niet de macht om door te drukken.
In de laatste fase hield Michel Vorm zijn ploeg nog een aantal keren op de been. Maar de gelijkmaker bleef ook uit, dus kan FC Utrecht zich nu helemaal richten op de competitie. Daarin treft het komende zondag in de Galgenwaard wederom AZ.
Naast AZ hebben ook RKC Waalwijk (1-0 tegen Roda JC), NAC Breda (3-0 tegen PSV) en Ajax (0-2 tegen Willem II) zich voor de halve finale van het bekertoernooi geplaatst.