RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vader Joey Snijders: "Ik wil dat hij weer zelfstandig kan lopen"

1/2
AMERSFOORT/VEENENDAAL - Voetballer Joey Snijders heeft de opbrengsten van zijn benefietwedstrijd in mei keihard nodig. Zijn vader vertelt dat hij nog lang niet klaar is met revalideren. "Ik wil dat hij weer zelfstandig een ruimte in kan lopen."

Snijders raakte vorig jaar februari zwaargewond bij een eenzijdig auto-ongeluk tussen Achterveld en Stoutenburg. De speler van topklasser GVVV uit Veenendaal liep ernstig hersenletsel op.

Hij werd de afgelopen tijd behandeld bij de Utrechtse revalidatiekliniek de Hoogstraat, maar is daar onlangs 'ontslagen'. Vader Rob vindt dat opmerkelijk. "Voor ons gevoel is hij nog niet klaar, maar volgens de Hoogstraat wel. Alles valt of staat met geld."

"Natuurlijk krijgen wij van de gezondheidszorg geld om therapieŽn te doen, maar dat is lang niet genoeg om Joey te krijgen waar wij 'm willen hebben. Want dat is dat hij lopend een keer ergens binnen komt."

"Het zijn hele kleine stapjes die hij maakt. Hij zit in een rolstoel. Z'n linkerkant kan hij helemaal bewegen, de rechterkant nog niet goed."

De benefietwedstrijd voor Snijders is zaterdag 21 mei op het sportpark van VVZA in Amersfoort. Spelers van GVVV nemen het op tegen een team van Amersfoortse ploeggenoten, trainers en prominenten.

Het duel wordt georganiseerd in naam van de stichting Stichting Keep On Fighting N.A.H. Die laatste drie letters staan voor Niet Aangeboren Hersenletsel.
De vader van Joey Snijders doet een emotionele oproepHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -