RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wesley Sneijder richt zich nu op WK

UTRECHT -

Wesley Sneijder wil op het WK van 2018 in Rusland nog één keer vlammen. Dat zegt de 31-jarige Utrechter dinsdag tegen het ANP. "Dat is mijn doel, dat moet mijn laatste grote toernooi worden", zegt de 120-voudig international, die hard op weg is naar het record van Edwin van der Sar (130 interlands).

Sneijder keek maandag bij aankomst in Noordwijk eens goed om zich heen. Op Klaas-Jan Huntelaar na, werd hij omringd door veelal jonge en relatief onervaren internationals. "Langzaam verdwijnt de oude generatie, alleen Klaas en ik zijn er nu nog bij. Maar er komt nieuw talent aan. We hebben er veel kwaliteiten bij gekregen. Ik verwacht dat die nieuwe lichting straks weer voor een verrassing kan zorgen."

De oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag) dienen voor Oranje als voorbereiding op de WK-kwalificatie. Die begint pas in september, na het EK waar bijna half Europa momenteel naar toeleeft. "Ik ben benieuwd waar we staan, of we ons kunnen meten met deze twee grote landen", zegt Sneijder.

"Hoe zuur het ook is, we moeten nu al bezig zijn met de WK-kwalificatie. In de twaalf jaar dat ik bij Oranje zit, hebben we aan alle mogelijke toernooien meegedaan. Nu zijn we er één keer niet bij. De pijn van het missen van het EK voel ik nog steeds en die zal komende zomer alleen maar pijnlijker worden. Maar we moeten door, het WK is het doel."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -