Van Schaik: Huldiging FC Utrecht op het water

UTRECHT - FC Utrecht vaart het liefst over de grachten als ze de beker winnen. Volgens directeur Wilco van Schaik moet de eventuele huldiging een groot feest worden in Utrecht.
In UVandaag zei hij maandag in gesprek te zijn met de gemeente over de mogelijkheden voor een huldiging. "De gemeente is zich aan het beraden over waar de huldiging plaats zal vinden. Daar willen we alle medewerking aan geven", aldus Van Schaik.

INITIATIEF

De club heeft zelf nog geen plannen en laat het initiatief bewust in handen van de gemeente. Van Schaik: "Wij gaan onszelf niet huldigen, dat is een beetje raar". Aan RTV Utrecht laat de gemeente weten dat de organisatie voor een eventuele huldiging in handen ligt van FC Utrecht.
FC Utrecht speelt op 24 april de bekerfinale tegen Feyenoord in de Kuip. Als FC Utrecht wint, worden er in de Utrechtse binnenstad meer dan 20.000 supporters verwacht.
"Er vertrekken driehonderd bussen naar Rotterdam, bijna tweeduizend mensen varen met drie boten over het water en ze rijden met drieduizend auto's", aldus de FC Utrecht-directeur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.