VIDEO-UPDATE: Voorlopig laatste vissersderby eindigt in gelijkspel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De vissersderby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels is geëindigd in een gelijkspel. Op sportpark De Westmaat was de eindstand 1-1.
In het begin van de wedstrijd waren er weinig echte kansen te noteren. Tot dat IJsselmeervogels in de 15e minuut op 1-0 voorsprong kwam via een eigen doelpunt van Tim Sanders. Dit doelpunt brak de wedstrijd open en dit leverde binnen 5 minuten gelijk twee grote kansen op aan de kant van Spakenburg. Ondanks de druk van Spakenburg hield IJsselmeervogels de 1-0 voorsprong tot de rust vast.
Een kwartier na de thee kopte Michael Lanting Spakenburg na een corner van Kees Tol op 1-1.Na de goal ging het tempo in de wedstrijd omhoog. Dit leverde een spannende slotfase op maar geen doelpunten.
Het is naar alle waarschijnlijkheid voorlopig de laatste vissersderby. Spakenburg staat op plek 6 in de topklasse en plaatst zich, als het in de top 7 eindigt aan het einde van het seizoen voor de tweede divisie. IJsselmeervogels staat elfde en een plek in de tweede divisie is daarmee uit zicht.

Spakenburg-coach Jochem Twisker in gesprek met verslaggever Bert Kous
Vogel Tony Tol praat na met verslaggever Bert Kous
Verslaggever Bert Kous vat de wedstrijd samen
IJsselmeervogels-coach Sandor van der Heide tegenover verslaggever Bert Kous
Spakenburg-speler Nick Tol in gesprek met verslaggever Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.