Aangifte tegen scheidsrechter Makkelie na penalty

UTRECHT - PSV-fan Marcel Blaak gaat bij de politie aangifte doen tegen de KNVB, de scheidsrechtersbond en arbiter Danny Makkelie. Volgens de Eindhovenaar is er overduidelijk sprake geweest van matchfixing tijdens het duel Ajax-FC Utrecht.
Ajax, de directe concurrent van PSV in de strijd om de landstitel, wist zondag op de valreep een punt binnen te slepen tegen FC Utrecht door een omstreden penalty. Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Makkelie aan dat hij de penalty niet had moeten geven.
"Dat scheidsrechter Makkelie vlak voor tijd een penalty geeft aan Ajax terwijl er niets aan de hand is, is voor mij eens te meer een teken dat het bij de scheidsrechters flink fout zit", aldus Blaak tegen Omroep Brabant.
De supporter vindt dat Ajax vaker door de scheidsrechters bevoordeeld wordt en wil dat een halt toeroepen via deze aangifte.
PSV-trainer Phillip Cocu zegt dat hij zich niet druk heeft gemaakt over de penalty. "Daar kan ik niets mee", reageerde Cocu maandag op vragen tijdens een persconferentie. "Ik hou er niet van om met dingen bezig te zijn waar ik geen invloed op heb."
Cocu wilde maandag vooral hoop putten uit de gewijzigde situatie in eredivisie. "Er is een nieuwe, positieve situatie ontstaan op de ranglijst. Die is beter dan verwacht. Daar ben ik wel tevreden mee."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.